Νέα Πρωτοποριακή Μέθοδος Αντιμετώπισης του Πόνου της Αρθρίτιδας (COOLIEF- COOLED RF)

COOLIEF ή COOLED RF πρόκειται για μία νέα επαναστατική, ΜΗ επεμβατική μέθοδο, που μπορεί να εξαφανίσει τον πόνο που προκαλεί η οστεοαρθρίτιδα στην άρθρωση που πάσχει (γόνατο, ισχίο, ώμος).

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε τελικά στάδια αρθρίτιδας σε άτομα που είτε δεν μπορούν είτε δεν θέλουν να χειρουργηθούν. Ακόμα εφαρμόζεται και σε χειρουργημένους ασθενείς που έχουν υποβληθεί σε αρθροπλαστική αλλά συνεχίζουν να έχουν πόνο στην άρθρωση.

Με την χρήση των πλέον σύγχρονων ραδιοσυχνοτήτων προκαλείται θερμοπηξία στου αισθητικούς κλάδους των νεύρων της άρθρωσης. Ετσι επιτυγχάνεται αναλγησία μεγάλης διάρκειας.
Η μέθοδος είναι εγκεκριμένη από το FDA (Food and Drug Administration) στην Αμερική και χρησιμοποιείται για πολλά χρόνια, όπως και στη υπόλοιπη Ευρώπη.
Η μέθοδος πραγματοποιείται με τοπική αναισθησία ή ήπια μέθη. Διαρκεί μισή ώρα και ο ασθενής παραμένει στην κλινική για λίγο και επιστρέφει στο σπίτι του.

Ενδείξεις της μεθόδου COOLIEF ή COOLED RF

  • Χρόνιος πόνος μετά από αρθροπλαστική γόνατος
  • Χρόνιος πόνος μετά από αρθροπλαστική ισχίου
  • Χρόνιος πόνος μετά από αρθροπλαστική ωμου
  • Οστεοαρθρίτιδα γόνατος ,ισχίου και ωμου σε ασθενείς υψηλού χειρουργικού κινδύνου
  • Ανακούφιση ασθενών που δεν επιθυμούν χειρουργική επέμβαση αρθροπλαστικής γόνατος- ισχίου- ωμου
  • Αντιμετώπιση χρόνιου πόνου οστεοαρθρίτιδας γόνατος-ισχίου και ωμου σε αρχικά στάδια αντί ενέσεων κορτιζόνης και υαλουρονικού οξέος
coolief-cooled-rf
coolief knee

γονατο cooled rf ωμος cooled rf ισχιο coolief cooled-rf-knee coolief knee